Theo van der Heijden

  • Psycholoog NIP
  • gz-psycholoog
  • CTA, TSTA Teaching Supervising Transactional Analist
  • Gekwalificeerd lichaamsgericht werkende gz-psycholoog NIP
  • Auteur "Koester het Kind in jezelf"
    en "Vertrouwen in je klas"
  

 Training emotioneel vaardig 2 [Verantwoordelijkheid]


In de eerste training ging het om veiligheid te ervaren en te organiseren, je hart te openen door constructief de ‘aandachtseconomie’ (strooks), te hanteren en helderheid te scheppen door de gevoelens te verwoorden die de actie van een ander oproept (actie-gevoelsstatement). Om het emotionele landschap te over zien werden de psychologische spelen (de drama driehoek) en het script besproken. In deze 2e training staat het nemen van ZORG en verantwoordelijkheid centraal. Erkenning van Trauma en inschakelen van Volwassene om het trauma te verzorgen. Verantwoordelijkheid voor je gevoelens, de onderliggende behoeften en je gedrag. Van de drama driehoek waar ieder verliezer is, naar de winnaardriehoek, waar liefde de vorm is die gekozen wordt.

Onbewuste negativiteit, cynisme en machteloosheid kunnen worden herkend als handicap en oorzaak van verliezersbewustzijn. We oefenen met een ‘clearing’; genoegdoening, verzoening, buigen en wanneer en aan wie je vergeeft. Je bemerkt een diep vertrouwen in jezelf door de kracht van integriteit en waarheid. Je komt weer in contact met de essentiële kern in jezelf en van daaruit kan je effectief in relatie zijn met jezelf en de ander. Belangrijke vaardigheden zijn hier buigen voor de waarheid, loslaten van controle en openen voor de liefdesstroom (creëren van win-win situaties).

 Practische gegevens
We starten donderdag  om tien uur met het programma en we eindigen zondag  om 17.00 uur. Zonodig kun je woensdagavond al aankomen. Neem makkelijke, en ook feestelijke kleding mee. De behuizing is plezierig, midden in de bossen,  met 1, 2 en 3 persoonskamers en een prachtige werkruimte. Neem zelf handdoeken, lakens en een sloop mee, een muziekinstrument en ook je lievelingsmuziek.


Locatie: Centrum Meeuwenveen te Havelte
Routebeschrijving Meeuwenveen
Data: 7 t/m 10 december 2023
Tijd: Aankomst woensdag tussen 9.15 en 10.00 uur.
Aanvang 10.00 uur, einde zondag om 14.00 uur.
Eventueel aankomst op dinsdagavond is mogelijk, dat kost € 40 extra
Kosten: Prijzen
• Privé: €1295 (training €820/ verblijf €475)
• Declarabel: €1795,- training €1320 / verblijf €475)
(Kosten overnachting vooraf  €30, ontbijt €5
Bij een minimuminkomen is korting mogelijk.)

Aanmelden: Inschrijven door het overmaken van € 50,- op:
- NL51INGB000 2281124  t.n.v.  van der Heijden .
Het resterende bedrag dient dan uiterlijk 3 weken van tevoren te worden overgemaakt. Bij annulering tot 3 weken van te voren, worden eventueel betaalde cursusgelden terugstort. Bij annulering, binnen 3 weken voor aanvang van de training, wordt het bedrag -minus het inschrijfgeld- teruggestort als iemand anders de plek inneemt. Anders is het cursusgeld minus de verblijfskosten verschuldigd.
Leiding: Theo van der Heijden en Toos Graaff
zie ook op www.toosgraaff.nl

 
 

Instituut Van der Heijden
Bilthovenseweg 22 | 3731 JB De Bilt
tel 06-22404434
KVK Utrecht 30 12 1624
NL51 INGB 0002 281124
NL62FVLB 0 69 93 64 051
E-mail: theovanderheijden@yahoo.com