Theo van der Heijden

  • Psycholoog NIP
  • gz-psycholoog
  • CTA, TSTA Teaching Supervising Transactional Analist
  • Gekwalificeerd lichaamsgericht werkende gz-psycholoog NIP
  • Auteur "Koester het Kind in jezelf"
    en "Vertrouwen in je klas"
  

 Training emotioneel vaardig 3 [Trauma]


Het doel van deze training is een vervolg te bieden op de trainingen Emotioneel Vaardig 1 en 2. In deel 1 hebben we gewerkt aan het hart openen (strooks) en het emotionele landschap overzien (actie-gevoel statement). In EMO 2 ging het om verantwoordelijkheid nemen: herkennen en erkennen van traumatische patronen (script/dramadriehoek), genoegdoening geven/vragen en buigen. Hoe kan je vanuit de Dramadriehoek naar de Winnersdriehoek gaan.

Waar gaat het om in EMO 3? Emo 3 gaat vooral over trauma, hoe dat in ons lichaam doorwerkt. Trauma houdt ons afgescheiden van onszelf en elkaar. De bedoeling is meer en meer de attitude tot je beschikking krijgen waarin je 100 % liefdevol met jezelf (en een ander) in relatie bent. Aanwezig, contactvol en met een open mind. Steeds weer zijn er hardnekkige vertroebelaars van ons heldere bewustzijn. Ons Ego (onze overlevingsstrategie), dient zich steeds weer aan, vanzelfsprekend en automatisch. Onze trauma’s en wonden dwingen ons naar isolement en afgescheidenheid (naar duaal bewustzijn).

Hoe kunnen we met trauma omgaan? Kunnen we VEILIGHEID creëren voor onszelf en elkaar? Hoe kunnen we nog vaker aanwezig zijn in dit moment? De glans van de eenvoud ervaren en extase beleven in het nu? We oefenen contactvol te zijn met plezierige en ook met zeer pijnlijke gevoelens. We oefenen om te rusten in veiligheid en voedende aanwezigheid. Er komen geen nieuwe trauma’s bij wanneer we in staat zijn om bewust onze lijfelijke reacties op gebeurtenissen te ervaren en adequaat te ontladen.

EMO PLUS: Intimiteit en seksualiteit  26 t/m 29 mei 2019
Deelname voor hen die emo 3 hebben gevolgd (en indien plaats voor hen die emo 2 hebben gevolgd).
Als vervolg op emo 3 waar het ging om met open hart AANWEZIG te zijn, gaat het in deze emo PLUS om het actief uitreiken. Jezelf vanuit aanwezigheid manifesteren in de wereld ... seksueel in de brede zin van het woord.

 Practische gegevens:
We verblijven in gebouw 2. We starten donderdag  om tien uur met het programma en we eindigen zondag  om 17.00 uur. Zo Nodig kun je woensdagavond al aankomen, dit kost €30,- extra.
Neem makkelijke, en ook feestelijke kleding mee. De behuizing is plezierig, midden in de bossen,  met 1, 2 en 3 persoonskamers en een prachtige werkruimte. Neem zelf handdoeken, lakens en een sloop mee, een muziekinstrument en ook je lievelingsmuziek.


Locatie: Centrum Meeuwenveen te Havelte
Routebeschrijving Meeuwenveen
Data: Nog niet bekend
Tijd: Aankomst donderdag tussen 9.15 en 10.00 uur.
Aanvang 10.00 uur, einde zondag om 17.00 uur.
Eventueel aankomst op woensdagavond is mogelijk.
Kosten: Prijzen
• Privé: €1295 (training €820/ verblijf €475)
• Declarabel: €1795,- training €1320 / verblijf €475)
(Kosten overnachting vooraf  €30, ontbijt €5
Bij een minimuminkomen is korting mogelijk.)

Aanmelden: Inschrijven door het overmaken van € 50,- op:
-bank: NL51INGB0002281124  t.n.v. Instituut van der Heijden te Utrecht.
Het resterende bedrag dient dan uiterlijk 3 weken van tevoren te worden overgemaakt. Bij annulering tot 3 weken van te voren, worden eventueel betaalde cursusgelden terugstort min € 25,-administratiekosten. Bij annulering, binnen 3 weken voor aanvang van de training, wordt het bedrag -minus het inschrijfgeld- teruggestort als iemand anders de plek inneemt. Anders is het cursusgeld minus de verblijfskosten verschuldigd.
Leiding: Toos Graaff en Theo van der Heijden
zie ook op www.toosgraaff.nl

 
 

Instituut Van der Heijden
Bilthovenseweg 22 | 3731 JB De Bilt
tel 06-22404434
KVK Utrecht 30 12 1624
NL51 INGB 0002 281124
NL62FVLB 0 69 93 64 051
E-mail: theovanderheijden@yahoo.com