Theo van der Heijden

  • Psycholoog NIP
  • gz-psycholoog
  • CTA, TSTA Teaching Supervising Transactional Analist
  • Gekwalificeerd lichaamsgericht werkende gz-psycholoog NIP
  • Auteur "Koester het Kind in jezelf"
    en "Vertrouwen in je klas"
  

 Training voor Leerkrachten basisonderwijs


Gezonde hechting en een emotioneel veilige omgeving zijn basisvoorwaarden voor kinderen om zich te ontwikkelen. Uitgangspunt van Vertrouwen in je klas is dat begeleiders van kinderen zorg kunnen dragen voor deze basis, als zij zorg dragen voor hun eigen emotionele welzijn. In het opvoeden van en werken met kinderen kun namelijk je soms in patronen schieten die zoín veilige basis in de weg staan. Die patronen heb je zelf als jong kind ontwikkeld, en als het lastig wordt in je ontmoeting met anderen, val je daar als vanzelf op terug.

De aanpak Vertrouwen in je klas gaat er vanuit dat vertrouwen een vermogen is dat je kunt leren. Het boek en de begeleiding die wij bieden helpen daarbij. We bieden leerkrachten vaardigheden, kennis en handvatten om steeds weer, juist in lastige situaties, vanuit vertrouwen met jezelf en je omgeving om te gaan. Wanneer jij als leerkracht of opvoeder naar jezelf kunt kijken en over de vaardigheid beschikt weer lekker in je vel te gaan zitten, kun je vanuit vertrouwen naar jezelf, de kinderen, de ouders en collegaís kijken. Als je steeds in het goede van ieder kind blijft vertrouwen, groeit het vertrouwen in je klas.

DaniŽlle van der Heijden en Tamar Kopmels, verzorgen begeleiding en nascholing voor leerkrachten en andere professionele opvoeders. Zij laten je ervaren hoe je vanuit het model van de Transactionele Analyse (TA) meer grip krijgt op de psychologische processen die kunnen spelen tussen (professionele) opvoeders en jonge kinderen, hun ouders, en tussen collegaís onderling.
DaniŽlle begeleidt ook leerkrachten in een individueel traject.

Voor Begeleidingstrajecten, nascholing en Trainingen: www.vertrouweninjeklas.nl
Download de brochure, maak een vrijblijvende afspraak of bestel het boek.


Instituut Van der Heijden
Bilthovenseweg 22 | 3731 JB De Bilt
tel 06-22404434
KVK Utrecht 30 12 1624
NL51 INGB 0002 281124
NL62FVLB 0 69 93 64 051
E-mail: theovanderheijden@yahoo.com